Ana SayfaFacebookPasajım Emeksensin Blog dükkanı

PANNA COTTA

MALZEMELER
200 ml. süt kreması
1/2 su bardağı süt (125 ml.)
1/2 su bardağı toz şeker (112.5 gr.)
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı su
3/4 su bardağ süzme yoğurt (190 gr.)(yada tülbentle normal yoğurdu süzün 1-2 saat)
1 vanilya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vine recelleri kullanıyorum.yada dr otgerin franbuaz sosu )

ACIKLAMA
Küçük bir tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin. Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jelatin tamamen eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın.
Bu jelatinli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve vanilyayı ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Üzeri için: Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun. Kısık ateşte şeker eriyene kadar fıkırdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin. Bir kenarda soğuması için bekletin.
Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin.

0 yorum:

Yorum Gönder